„Преодоляването на инвазията на калинките тепърва предстои и размахът на служебното правителство само ни помага да намалим задачите на следващото правителство“. Това каза лидерът на „Движение 21“ и водач на  кандидатдепутатската листата на „Изправи се! Мутри вън!“ във Варна Татяна Дончева по повод рокадите, които прави служебното правителство в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV.  

Тя обяви, че приветства размаха на служебния кабинет, защото при такова нашествие на „калинки“ трябва да има съответното контранашествие.
Дончева съветва президента Румен Радев да се освободи от съветника си Пламен Узунов преди да започне кандидатпрезидентската кампания наесен.

„Създава впечатление, че в името на приятелството си с един човек, който може би не го заслужава, той е в състояние да жертва втория мандат“, уточни лидерът на „Движение 21“.

Кандидат на „Изправи се! Мутри вън!“ е и тенорът Марчо Апостолов, солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ и преподавател в Музикалната академия. Той е част от гражданската квота в листата на коалицията и е в листата в 24 МИР в София.Неговият мотив да влезе в политиката са наболелите проблеми в културата.

„Виждам в листите на много партии, движения и коалиции имена на мои колеги. Това говори за една назряла необходимост от промяна на нашето представителство на държавно ниво. Очевидно проблемите са толкова наболели и решението им е толкова в пожелателен вид, че се налага други хора да се включат в тази игра“, коментира Апостолов.



По думите му в момента в у нас има мантра, че артистите са мързеливци, които не произвеждат държавни блага и тя трябва да се преодолее.