Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева се извини на ректора на Софийския университет и кандидат за президент проф. Анастас Герджиков. 

По-рано днес в ефира на БНТ тя заяви, че под негово ръководство Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза. Дончева съобщи, че е попаднала на информацията в интернет. 

БЛИЦ припомня, че часове след информацията, че проф. Анастас Герджиков ще бъде издигнат за кандидат-президент, сайтът на "бащата на фалшивите новини" Арман Бабикян Информиран.нет разпространи изключително гнусен фейк по негов адрес. 

Партенката гласеше, че Герджиков е удостоил със званието "Доктор хонорис кауза" Бойко Борисов, след което е произнесъл похвално (и безумно) слово в негова чест.

В предаването се включи и самият професор Герджиков, който заяви, че това е лъжа и поиска извинение от Дончева.

Депутатката обаче не го стори, оправдавайки се, че е взела информацията от интернет. Няколко часа по-късно обаче реши да го направи с пост в социалната мрежа. 

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването „Денят започва“ по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!", написа Дончева.