„Искам да сложа край на политическите злоупотреби по темата. Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове, алинеи и документи“, това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

БЛИЦ уточнява, че в последните дни от „Продължаваме промяната“ (ПП) се упражняват в социалните мрежи на тема енергетика именно използвайки различни хаштагове.

Не може да се допускат злоупотреби. Още повече това да се прави за политическа употреба“, заяви още министър-председателят.

Търсим бързи и ефективни решения за доставките на газ, но кризисният щаб ще възстанови и синхрона и добрата организация между министерствата“, категоричен бе Донев.
 
„800 милиона лева заем ще бъдат предоставени на „Бултаргаз“, като ще бъдат уточнени условията за връщането на тези пари“, допълни премиерът.

„Решението е от изключителна важност, защото заемът ще стабилизира финансово състоянието на „Булгаргаз” и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон”, подчерта министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук