НДСВ обсъжда с ДПС въпроса за съвместно явяване на изборите, съобщи лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски в резиденция „Врана”.
„Това е въпрос на преценка, стратегия и тактика и зависи от момента. Темата се обсъжда, това е логично”, обясни Сакскобургготски.  Вие ме познавате достатъчно, аз нито коментирам, нито гадая, само по фактите и делата, допълни лидерът на НДСВ.
Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан се е запознал с казаното от Сакскобургготски, но не открил думата "преговаряме". "Има разлика между говорим и преговаряме, защото преговаряме е нещо качествено различно. Наистина няма нищо по-естествено от това либералите да си говорим, но това не са разговори непременно за едни или други листи. Това е разговор за бъдещето на либералния център и този проблем е от огромно значение за развитието на политическия процес в България в съответствие със стратегическите цели на страната ни, за да бъде той поставен в жертва на крайни отрицания или на некоректни интерпретации", каза Местан.
Членът на политическия съвет на НДСВ Владимир Каролев категорично опроверга пред БНР, че се водят преговори между царистите и ДПС за коалиция за изборите. "В решение на политическия съвет се казва, че НДСВ ще участва самостоятелно в изборите за европейски парламент и в изборите за национален парламент",каза Каролев. Не само, че не се водят преговори, но и никога не са се водили, допълни той. /БЛИЦ