ДПС плътно зад Пеевски: Взе главата на Аталай

Още на 28 юни областната структура на ДПС поиска Рамадан Аталай да подаде оставка

Депутатите на ДПС изключиха от своята парламентарна група народния представител Рамадан Аталай. Това обяви председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна.

На заседанието на групата на ДПС днес се е взело решение Рамадан Аталай да бъде изключен. Решението е било взето с 44 гласа „за“, нямало е гласували „против“ или „въздържали се“.

Сега групата на ДПС от 47 парламентаристи става на 45, а Рамадан Аталай последва съдбата на изключената преди дни шуменска депутатка Айсел Руфад. И за двамата се твърди, че са много близки до Ахмед Доган, пише "Епицентър".

Зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова изчете преди малко решение от заседание на парламентарната група на ДПС, което се е провело тази сутрин и на което групата е изключила от състава си Рамадан Аталай.

Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим депутат в рамките на 50-ото Народно събрание.

Преди три дни Областната структура на ДПС в Пловдив сне политическото си доверие от Рамадан Аталай заради слаби изборни резултати и призова парламентарната група да го изключи от редиците си.

„Снемането на доверието от господин Рамадан Аталай е решение на областната структура. Това всичко, което се случва в Пловдивска област – във всички структури, е на базата на всичко, което се случва, откакто той дойде като кандидат-народен представител и стана пет пъти такъв с гласовете на хората, които го подкрепиха тук“, заяви Юксел Расим, ръководител на ДПС в Пловдив.

Той призова „този път председателят Делян Пеевски ще ни чуе – хората искат промяна, искат млади хора“.

Рано тази сутрин в интервю за bTV Рамадан Аталай оповести имейл на почетния председател Ахмед Доган, с който той разпорежда на ПГ на ДПС „да не подкрепя правителството“. Аталай допусна, че „колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера“. Това обаче не се случи - групата не подкрепи „визионера“, а Пеевски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!