В момента всички държавни органи и институции са поставени на сериозно изпитание. Ние от ДПС не можем да коментираме кое е истина и кое фалшификат. Компетентните институции трябва да си свършат работата и да дадат отговор какво се случва. Трябва да запазим държавността.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов по повод скандалите с изтеклите снимки и запис на премиера Бойко Борисов.

"Целта на тези снимки и запис може да бъде уреждане на лични сметки, но за нас по-същественото е, че цената на скандалите ще платим всички български граждани.

Няма нужда от напрежение в държавата. Пак ще повторя, че компетентните органи - прокуратура, МВР, ДАНС трябва да си свършат работата, за да се разсеят всички съмнения и ние да получим отговорите.

От вчерашното изявление на премиера разбрахме, че ДПС е предвидим и коректен играч на политическата сцена. Ние никога не сме участвали в задкулисни договорки и винаги сме заявявали, че между институциите трябва да има диалог.

Липсата на диалог блокира работата на държавата и от това страдат гражданите", категоричен бе той.

"ДПС стои на позицията си АЕЦ Белене. Ще видим какви точно документи са подпсиани днес и ще коментираме, но нашата позиция винаги е била против този проект.

ДПС от 3 години говори за икономическо развитие на България. Икономиката ни трябва да догонва най-развитите икономики в ЕС. Зелената сделка ни дава шанс това да се случи.

Трябва да се направи точен и акуратен анализ на всеки един сектор в страната, за да бъде ясно разпределението на всяко едно евро от Зелената сделка. Войната за пакет "Мобилност" все още не е изгубена.

Ние ясно сме заявили, че това е един дискриминационен пакет и продължаваме да се борим срещу него", разкри икономическите виждания на ДПС Летифов.