Извънредно заседание след шест почивни дни събра депутатите. По програма те започва с блиц контрол, а после и парламентарен контрол. От ДПС изразиха притеснение, че времето няма да е достатъчно и министър Бойко Рашков отново ще бъде скрит поради липоса на време.

Хамид Хамид от ДПС влезе с папки в пленарна зала и ги остави пред Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев, което подсказва, че в седмицата на опозицията са се подготвили със сериозни питания към министерски съвет. Предстои да научим подробностите.

Оказа се, ДПС разширяват списъка на Кирил Петков до прокуратурата. Те са събрали медиини публикации от "антикорупционната търсачка Google" по думите на Йордан Цонев, а материалите са за олигарха Иво Прокопиев. Затова събраното в папките базирано на медийни публикации и разследвания са предават лично на премиера, заради чадър от страна на прокуратурата към Прокопиев, съмняват се от ДПС.



Кирил Петков отново напомни дефиницията си за работеща прокуратура и тя трябва да разследва всеки един подаден сигнал до нея.

Кирил Петков ще присъства на контрола до 10:20 часа, а Асен Василев е помолил да не участва във блиц контрола

Никола Минчев поздрави дамите за 8 март, към него се присъединиха и всички, които се изказаха от парламентарната трибуна.