Партия ГЕРБ се готви за нов изборен рекорд на изборите в Перник, пише zapernik.com.

Последните години Борисов и колегите му получават от Перник най-добрите резултати в страната.

В момента с ГЕРБ Перник се случват три основни неща: 

Ще има събрание на областната структура на ГЕРБ Перник, която ще номинира депутати тази седмица. Всеки може да номинира когото си поиска за народен представител и списъка с предложение отива в централата на партията за подреждане на листа от осем човека, за която хората да гласуват мажоритарно.

Бившият министър Кирил Ананиев няма да бъде водач на листата на ГЕРБ Перник. Дори няма да участва изцяло в нея.

Ананиев е с много нисък рейтинг в Перник и няма как да остане повече в листата и да дърпа партията назад. Допитване на сайта показа, че Кирил Ананиев е с най-нисък рейтинг от пернишките политици и той не е оправдал доверието на избирателите си и симпатизанти на ГЕРБ.

Днес Кирил Ананиев е ходил при бизнесмени да моли за подкрепа, но не я е получил. Вчера е правил същото в централата на партията.

Очакваме ли Кирил Ананиев да отиде депутат от друг град? Малко вероятно, по-скоро от съжаление. И централата вече не го иска, споделят източници на медията от там.

Острието на ГЕРБ Георг Георгиев най-вероятно ще бъде водач на листата в Перник. Той ще бъде категоричния лидер посочен от Бойко Борисов.

В листата ще я има и Христина Георгиева, станала известна като пернишката Мелони. Тя най-вероятно ще използва късметлийския си номер 8, с който стана вече два пъти депутатка.

В последните избори ГЕРБ вземат 2 от 4 депутатски стола от Област Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук