Драма настана в червената група заради повече мераклии за председателски и членски места в парламентарните комисии, отколкото са постовете, което принуди социалистите да прибягнат до тайно гласуване. Най-голям бил напливът за членове на земеделската комисия - там социалистите щели да получат 7 места, а се натискат над 10 депутати, твърди Канал 3.
С тайно гласуване ще бъде определен новият председател на икономическата комисия, тъй като за поста ГЕРБ натискат за Петър Кънев, но Румен Гечев също е кандидат. Очаква се сблъсък на силите между две линии в партията, но гласуването бе отложено за идната сряда заради отсъствието на Гечев от страната. Бизнесменът Кънев пък беше шеф на икономическата комисия и в миналия 43-ти парламент.

Без драми и заради липса на конкуренция БСП избра вече кои да бъдат председателите на две от парламентарните комисии - те ще предложат на пленарната зала Антон Кутев да оглави жалбите и петициите, а Кристиан Вигенин - комисията по европейската тематика.

В момента соцдепутатите гласуват за изхода на друг оспорван двубой - между експерта по национална сигурност Славчо Велков и автора на партийната платформа по темата "вътрешна сигурност" Красимир Янков, който е бивш член на вътрешната комисия. Битката е кой от двамата да стане член на комисията за контрол над СРС-та и изходът се реши в полза на Велков, който получи 39 гласа срещу 29 за Янков.

Според социалисти Янков е получил място във външната комисия, но е отказал и настоял да влезе в тази за контрол над СРС-та. Така на финала той остана с членство само в една комисия. Общо 16 зам.председателски места получават от БСП, а окончателното подреждане ще бъде другата седмица в първия пленарен ден - сряда.