Драмите в ПП-ДБ нямат край, от „Волт” зоват за...

Призоваваме колегите от коалицията да върнем втория мандат неизпълнен и веднага - заявиха от партията на Настимир Ананиев

Вчера, 11 юли 2024 г., след развилите се динамични събития в Народното събрание (НС), освобождаването на 17 народни представители от парламентарната група на ДПС и превръщането на ПГ на ПП-ДБ във втора по численост в НС, беше проведена извънредна среща на Политическия борд на ПП „Волт", съобщават от пресцентъра на партията .

Политическият борд на „Волт” е взел следните решения:

„- Потвърждава, че единствената алтернатива за развитието на България като нормална европейска държава остава коалицията Продължаваме Промяната - Демократична България.

- Четирите партии от коалицията - ПП „Волт", ПП „Продължаваме Промяната", ПП „Да, България" и ПП „Демократи за силна България", трябва да останем верни на своите избиратели и заявки, че липсата на антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50 НС е факт и съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България.

- Призовава колегите от коалицията да върнем втория мандат като неизпълнен веднага след връчването му от президента Радев.

Радев обяви новината, която чакаше цяла България

- Предлага коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51 Народно събрание с фокус надграждане на коалицията и представяне на ясни решения пред избирателите за връщане на нормалността в живота на българските граждани и българската политика.

Интригата за кабинет гърми: ПП-ДБ готвят ход от засада за мандата

- Настоява за полагането на максимални политически усилия от страна на коалицията за по-бързото приемане на България в Еврозоната, се казва още в съобщението на пресцентъра.

Политическият борд е номинирал Венцислава Любенова - съпредседател на ПП „Волт”, и Настимир Ананиев да представляват формацията в коалиционния съвет на коалиция ПП-ДБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!