„ДРОМ” помага на ромите в Перник (СНИМКИ)

Живеят в блокове, плувнали във фекалии, с кмета на града търсят решение 

След получени сигнали до Централата на ПП“ДРОМ“, във връзка с крайно лошите условия на живот на ромите в град Перник и най-вече в кварталите ,,Рудничар‘‘, „Куциян“, „Васил Левски“ и „Хумни Дол“, на 19.09.2016 от ПП „ДРОМ” проведохме среща с Кмета на град Перник Г-жа Вяра Церовска. На срещата споделихме нашите силни притеснения от това, че ромите живеят в изключително нечовешки условия, като това, че в някои от жилищните постройки няма прозорци,няма вода и никакви тоалетни, а в същото време тези хора плащат наем, някои имат, някои нямат адресна регистрация, раждат им се деца, които също са принудени да живеят в тази обстановка и не могат да си позволяват дори да ги изкъпят. В някои от блоковете плуват фекалии. Считаме за абсолютно недопустимо в днешна Европейска България да съществува такъв начин на живот като този. Това заяви Илия Илиев, Народен представител и Председател на ПП „ДРОМ“. 

С кмета Г-жа Церовка взехме решение в кратки срокове да се сформира работна комисия с представители на различните Институции, с която да направим анализ на цялата обстановка в ромските квартали и да се предприемат незабавни действия, чрез които да се подобрят условията на живот в проблемните места, допълва Илиев.

Ние от ПП “ДРОМ“ направихме предложение незабавно да бъдат подсигурени фургони за хората, които живеят в тези тежки условия, докато бъде намерено по-дълготрайно решение на въпроса, за което ще поискаме съдействието и на Изпълнителната власт, заявиха от партията.

Надяваме се, след срещата с Кмета, процесът на разрешаване на този проблем да стартира незабавно, в противен случай потърпевшите се заканиха да се самонастанят на палатки пред Общината.