Директорът на данъчната дирекция в Бургас Румяна Дулева заяви, че няма да подаде оставка, защото не е извършила нищо незаконно и нищо в нарушение на данъчния етичен кодекс, съобщи БНР.

Според Дулева атаката срещу нея е продиктувана от определени среди, като източниците са известни на Данъчната дирекция.
"Никакви притеснения нямам, мога много спокойно да го заявя. Ще направя всичко възможно да се противопоставя на това злепоставяне на мен и моето семейство. Не може някой да се изживява като прокурор и да казва "ти си извършил престъпление". Какво е престъплението - купени имоти, продадени имоти. Може би г-н Яне Янев иска семействата на данъчните да ровят по кофите за боклук ли?!
Още повече, че справката, която е направена в Агенцията по вписвания фигурират имоти от 1998 година. Смятайте тези 30 записа, които касаят не 30 имота, са от 1998 година до 20 януари 2009 година. Това, което вчера чух е, че се касае за апетитни имоти по Южното ни Черноморие. Днес тези имоти се превърнаха в селски.
Другата клевета е, че съм продавала имот на г-жа Мургина. Къде е нотариалния акт, за какъв имот става дума, защото той притежава моята справка от Агенцията по вписванията, фигурира ли там такъв имот или просто отново ще хвърлим нещо, за да се каже...", посочи Румяна Дулева.
БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев поиска до края на седмицата да бъде уволнена дисциплинарно директорката на данъчната агенция в Бургас Румяна Дулева. Ако това не се случи той се закани да изнесе нови скандални факти, свързани с данъчните. /БЛИЦ