Очакваният от зрителите на „Референдум” по БНТ дебат между лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки и кандидата на ВМРО за ЕП Ангел Джамбазки няма да се състои. От наши източници научихме, че в последния момент Джамбазки е дезертирал.

Още вчера в личния си профил във Фейсбук Марешки написа „да видим кой ще се престраши да дискутира с мен защо оставиха хората с толкова ниски доходи, защо не защитиха интересите на България в ЕС, защо мълчаха за Истанбулската конвенция”.  

От щаба му днес съобщиха, че Марешки ще удържи на думата си и ще участва в предаването. От партията не са изненадани от постъпката на Джамбазки. След като преди няколко дни се е наложило полиция да го пази от гнева на добричлии, които са му потърсили сметка за налагането на третия пол, вероятно се е притеснил и от въпросите на лидера на ВОЛЯ.

„С ръченици по площадите политика не се прави. Докато кандидатът от ВМРО тропа хоро и се крие, нашият лидер е на първите страници на европейските вестници, променя Европа със своите партньори Льо Пен и Салвини и помага на България да заеме водеща позиция в ЕС. Да не говорим за приноса му милиони българи да живеят по-добре. Двамата са несравними величини”, коментираха родолюбците.

От щаба на ВМРО още мълчат по темата.