Евродепутатът Ангел Джамбазки кандидатът за кмет на София на ВМРО. Това обяви в централата на партията пред медиите лидерът Красимир Каракачанов. Преди представянето Каракачанов посочи, че местните избори са много по-важни от всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи решаването на непосредствените проблеми на всеки гражданин.

"Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като национален политик и лидер, а и която за разлика от други има своя немалък опит като общински съветник и човек, борил се за проблемите в София'', заяви Каракачанов за Джамбазки.

"Първата заповед, която смятам да подпиша, ако бъда избран за кмет, е за събаряне на незаконните цигански гета", заяви Ангел Джамбазки.

Запитан от Илиана Беновска дали, ако бъде избран за кмет, ще поеме поста или ще се върне в Европарламента, Джамбазки отвърна, че такъв въпрос не стои.

"Следващият в листата (на Обединени патриоти за Европарламента) Юлиан Ангелов ще бъде достоен български представител в ЕП - това е нашият организационен секретар, народен представител, нямайте никакво съмнение", отговори Джамбазки.
 
Кандидатът на ВМРО за кмет очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на "Топлофикация", събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на "Софийска вода" след преглед, ако се наложи.

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение'', заяви в началото на речта си Джамбазки. 

Той бе категоричен, че политическата цел на ВМРО е кмет на София и районни кметове и информира, че детайлна подробна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота, заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО.

София има нужда от отношение към кварталите, София не е само Жълтите павета. "Люлин" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София... София има нужда от насочване на транспортната схема натам.

София има нужда да обърне внимание и на младите семейства, затова ние ще подпомагаме образованото родителство. Това означава подпомагане - финансово и жилищно на млади и образовани семейства", каза още Джамбазки и допълни, че ако бъде избран, ще подпомагат и масовия спорт.

"София има нужда да бъдат възстановени местата за масов спорт, за да могат младежите да бъдат изтеглени от сферата на наркоразпространението и да бъдат мотивирани да спортуват и да се развиват.

Масовият спорт означава игрища в кварталите; означава най-сетне отваряне на Витоша - безценно имущество на София, което е затворено от години заради т. нар. псевдозелени, които правят всичко възможно, за да не се развива тази планина.

Витоша трябва да се отвори и софиянци да имат възможност да стигнат до нея", допълни Джамбазки.