Според Ангел Джамбазки от ВМРО Мария Габриел може да бъде полезна за България с ресора, който поема в ЕК.

„Българското общество има спешна нужда от достигане на нивото на средноевропейските страни. Тя ще се справи, има амбиции и подготовка да го направи. По-скоро съм оптимист“, добави той.

"Първоначално се надявах да получим ресор „Транспорт“, но това, че той бе разпределен в Румъния и Разширяването при Унгария може да е плюс за нас", стана ясно от думите му.

„Можем да защитаваме много по-силно интереса си през ресорите, които бяха раздадени в ЕК. Така ще сме безпристрастни“.

Получихме много добър ресор. Той обединява. Мария Габриел ще отговаря за третия по големина бюджет в ЕС. Това заяви евродепутатът от ЕНП Емил Радев в ефира на bTV.

По думите му, еврокомисарят ни е получил добра оценка за работата си.

Според евродепутата от групата на ПЕС Иво Христов очевидно имаме деградиране на България в разпределяне на ресорите.

Той припомни, че преди сме получили ресор „Икономика и финанси“. „Ние живеем в информационен резерват от микрофони. Г-н Борисов хвърля неща в общественото пространство, които нямат нищо общо с действителността“, добави той.

„На Балканите е важно колко голяма е баницата. Но парите в ЕС се разпределят по определени правила. От този ресор нищо няма да стигне до България“, прогнозира Христов.

Оптимист съм. Има много големи очаквания към Мария Габриел. Това предполага и много активна работа, заяви Илхан Кючук от групата на АЛДЕ.