До последния момент министрите на проектокабинета “Габровски” не са били уточнени, пише “Труд”, позовавайки се на парламентарни източници. Причината за бавенето били откази на неколцина от номинираните в последния момент с мотив “лични причини”.

Истинския повод било нежеланието на експерти имената им да се обвързват политически, тъй като независимо от твърденията, че кабинетът ще е изцяло от професионалисти, които не са партийни кадри, мандатът все пак е на ГЕРБ-СДС. И политическата отговорност се носи от мандатоносителя.

На ПП ще им трябва психиатър щом чуят кой техен министър ще е в кабинета „Габровски“

Твърденията на депутати от ГЕРБ от миналата седмица, че проектокабинетът е готов, се оказаха прибързани. От опозицията коментираха, че до влизането при президента в 10.30 часа могат да бъдат зачерквани имена и заменяни с други.

Сигурно е обаче, че ГЕРБ настояват предложеното правителство да влезе за гласуване в зала, обясниха депутати от други партии. Според тях така първата политическа сила щяла да има основание да твърди, че е положила всички усилия да има редовно правителство.

Дали гласуването ще е в сряда, четвъртък или петък, думата има председателският съвет. И до вкарването в зала имена на министри могат да бъдат подменяни, коментираха юристи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук