Връщаме третия мандат на президента в понеделник. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

"Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки оттук нататък и решихме да върнем мандата на президента в понеделник. Оставяме отворени за разговори по важните въпроси", допълни тя.

"Получихме третия мандат. Отнасяме се изключително отговорно към тази задача. Изведохме най-важните приоритети за България и хората в 4 точки, те съществуват в програмите на всички партии. Търсихме това, което да ни обедини а не да ни разделя, търсихме решения за излизане от кризите. Подходихме различно, поканихме всички партийни лидери на разговори", обясни тя.

"Отговорността е на първия, втория и третия. Ние видяхме коалиция на войната между ПП и ДБ. Не приемаме етикети. Гледайте и съдете за нас по действията. Отиваме на избори, какво ще стане след тях - решават избирателите.

"Резултата го видяхте. Четири партии се събраха, другите отсъстваха. Дадохме достатъчно възможности. Оттук нататък нещата са в ръцете на президента", отсече тя. 

Отиваме на избори. България нямаше нужда от това. Какво ще стане на самите избори и след тях, решават българските избиратели", каза още Нинова. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук