Евроизборите в чужбина засега минават нормално навсякъде, от Австралия до Англия. След няколко часа отварят секциите и на другия бряг на Атлантическия океан. 

БЛИЦ научи, че в Гърция до момента СИК се справя добре. В Солун 106 души са гласували, няма опашки и проблеми. В Неа Мудания 150 са гласували, секцията е в училище, където и гърците дават вота си. Опашката е от около 15 души, но се гласува бързо и няма напрежение. 

В Халкидики до момента са гласували около 200 души, а близо 20 човека са отпред. От СИК докладват пред БЛИЦ, че няма напрежение и всичко се случва бързо, като имат помощта и на гърците, които създават организацията пред секцията.

Българите в чужбина могат да гласуват на евроизборите в 191 секции в 64 държави. Най-много секции има във Великобритания и Германия - по 24. Следват Испания с 16 и Гърция с 13. 

Българите, които са в чужбина днес, могат да гласуват в някоя от секциите, показвайки документ за самоличност и след като попълнят декларация, че не са гласували другаде на тези избори.


Снимки изборната секция в гръцкото градче Никити на втория ръкав на Халкидики: