Делегация на НДСВ, начело с лидера Симеон Сакскобургготски, замина на двудневно посещение в Брюксел на 15 и 16 април за официалния старт на предизборната кампания на либералите в Eвропейския парламент. Днес Европейската либерално-демократична и реформистка партия (ELDR) организира т.нар. предизборно „рали” за откриването на кампанията, структурирано в четири панела: Граждански свободи, Европейски пазар - развитие и заетост, Околна среда и енергия, Евроразширяване, сигурност и отбрана.
Участници в представянето на стартиращата либерална еврокампания, заедно с председателя на ЕЛДР Анеми Нейтс, са най-значимите фигури от либералните партии в Европа – водачи на листи за национален и европейски парламент, имена като Мати Ванханен, действащ премиер на Финландия, белгийският вицепремиер Дидие Рейндерс, Пат Кокс, Греъм Уотсън и др. Еврокомисар Меглена Кунева е един от лекторите в „ралито” по темата за европейския пазар в ЕС.
Програмата на делегацията включва още посещение на Европейския парламент и участие в заседание на АЛДЕ-групата, под домакинството на евродепутата Биляна Раева, която също е част от официалната делегация, и среща с комисаря Меглена Кунева в ЕК.
Официалните делегати от НДСВ са Илия Лингорски, зам.-председател на НДСВ, депутатът в националния парламент Антония Първанова, началникът на международния отдел Алида Ризова, Борислав Цеков, член на ЦПЩ на НДСВ, шефът на пресцентъра Людмила Виденова, областни координатори и журналисти от регионални медии. /БЛИЦ