Елена  Йончева става водач на листа от Гражданската квота на БСП. Това съобщава Епицентър.бг, след като стана известно, че в края на деня в петък със свой указ президентът Румен Радев я освободи от поста прессекретар на държавния глава.
Името на Елена Йончева е една от изненадите, която тази вечер лидерът на патията Корнелия  Нинова ще поднесе на заседанието на Изпълнителнто бюро на БСП.
 
Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи днес Елена Йончева от длъжността секретар за връзки с медиите по нейна молба, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Други подробности в официалната информация няма.

Йончева остана на поста малко повече от две седмици. Дългогодишен журналист, специализиран в отразяването на конфликти по целия свят, тя беше един от хората, които бяха плътно до Румен Радев по време на предизборната кампания.
 
Топжурналистката бе в Инициативния комитет на Радев.
 
Припомняме, че днес държавният глава Румен Радев подписа укази, с които назначи съветници в своя екип. Невин Осман-Йорданова пое длъжността съветник по правни въпроси. Съветник по духовност и култура ще бъде Ирина Николова-Гъркова. Даринка Владова пък ще е съветник по „Българската Коледа“, а Георги Александров стана съветник по младежта и спорта, а Илия Милушев за съветник по сигурност и отбрана.