Това е дело по сигнал, а не обвинение, на тримата депутати Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Нищо не искам да им кажа, те всичко казват за себе си. Може би да добавя, че в този сигнал няма нито един факт, който да доказва твърденията. Така депутатът от БСП Елена Йoнчева коментира пред bTV обвиненията срещу нея, които доведоха до свалянето на имунитета и преди няколко дни.
 
„Аз въобще не знам какво значи „пране на пари“. Консултирах се с адвокат, за да си изясня. Цял живот се занимавам с журналистика и документалистика“, заяви Йончева.
 
Тя посочи, че когато работила в ТВ7, от там я посъветвали да сключи договор с въпросната фирма „Офроуд“, за която говори говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова, за закупуване на техника. Техниката е налична. Йончева няма информация за извършването на нищо нередно.
 
„КТБ беше банка на годината, нали така? Управителят ѝ беше банкер на годината“, попита тя във връзка с изтегления за закупуването на техниката кредит.
 
„Тази офшорна фирма си има управител. Държавата има начини да следи какво се случва една телевизия“, заяви депутатка. „Банката, когато се извършва паричен превод, тя има механизъм да провери произхода на парите“, допълни тя.
 
„Моята съвест е чисто, но това е направено. Аз отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде бухалка на едни мутри. И затова се надявам всичко да стигне до съда“, каза още Йончева. „Аз все още вярвам, че имаме шанс да получим правосъдие“, добави тя.
 
Йончева не каза дали вижда връзка между свалянето на имунитета ѝ и проверките на пътищата, за които БСП настоява. Тя обаче обясни, че искането до АПИ вече е подадено и в него настоява за експертиза на петте главни магистрали и Околовръстния път на София.