Според ръководителя на бизнес центъра в ДПС има политически заговор срещу лидера на ДПС.
Имало е политически заговор за физическото отстраняване на лидера на ДПС Ахмед Доган, смята Йордан Йорданов, който е бил ръководител на бизнес информационния център на партията. Това е единственият начин, за да бъде отстранен Доган от политическата сцена, заяви той по бТВ тази сутрин.

Йорданов каза, че според него физическият извършител на убийството на Доган е трябвало да бъде началника на кабинета му Ахмед Емин. След самоубийството на Емин се чух по телефона с Доган и той също не изключва тази версия, съобщи Йорданов. Емин винаги е бил близо до Доган, а същия ден, когато се самоуби, е отстранил всички около него, той беше човекът, през когото минаваха всички контакти и срещи на Доган, той беше пряката връзка, дори и министри и депутати уреждаха визитите си през него, каза още Йорданов. Според него е умен ход етнически турчин да е физическият извършител на убийството на Доган, защото в такъв случай няма да има дестабилизация в страната, от която никой няма интерес. Ако спрямо Емин е оказан натиск с някакъв компрометиращ материал и са му казали, че единственият начин е физическото ликвидиране на Доган, това би трябвало да е предизвикало у него някаква вътрешна борба, изложи своята версия за самоубийството му Йорданов. Той смята, че е възможно в главите на някои политици да се зародила максимата – “има човек - има проблем, няма човек – няма проблем”. Първоначално не допусках, че може да има желание да се отстрани лидер на партия в България, но започнаха сплетни със семейната му среда, после за имотите, отбеляза още Йорданов. Според него има сценарий за компрометирането на ДПС и кукловодите са в политиката. Преди известно време през пролетта, в общественото пространство се пусна слух, че един заместник – министър по времето на Иван Костов е казал, че до края на годината ще е свършено с ДПС. Много отдавна има мераци на политиците да отстранят Доган, коментира още Йорданов.
Той заяви, че никога не е бил член на ДПС, но е ръководил бизнес информационен център към партията. Помещавахме се в централата на ДПС, а идеята беше да помагаме на хората да развиват отношенията си и да създават контакти с други предприемачи. Целта беше да помогнем на един кръг хора, които бяха с понижено самочувствие, като етническите турци, да излязат от селото си и да потърсят контакти с други хора, за да развият бизнеса си, поясни Йорданов. /БЛИЦ