„Нека да уточним, че такова предложение от ГЕРБ не сме получили. Но си говорим чрез медиите“, това заяви председателят на „Да, България“ Христо Иванов в отговор на това получили ли са покана от страна на ГЕРБ за разговори за съставяне на кабинет.

„Още в началото заявихме, че създаваме партията ни, за да се борим срещу модела на управление на Борисов. От тази гледна точка отговорът към ГЕРБ е кратък, ясен и еднозначен – „Не!“.

Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ защото не виждаме никакви индикации, че Даниел Митов и неговия кабинет е нещо различно“, поясни Иванов в сутрешния блок на bTV.

„Познаваме се и сме работили заедно с Митов, но това няма нищо общо“, призна лидерът на ДБ.

Разговори с „Има такъв народ“
„Има смисъл да се съобщават резултати от разговори“, по този начин Иванов отвърна уклончиво за това водили ли са разговори с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН) за съставяне на кабинет, издигнат от ИТН.

„Корнелия взривява тази възможност. Това е изключително притеснително и недалновидно“, заяви той във връзка с вчерашното изказване на лидера на БСП.

Мълчанието на Слави
„Няма да коментирам това, защото целта ни е да имаме някаква промяна. Колегите преценяват как да процедират. Въпросът е какво мислят избирателите за това, а избирателите се произнесоха скоро. 

Ние сме готови, ако поискат подкрепата ни да водим много сериозно разговори и да положим усилия. Разговори за наши министри е много рано да се водят“, каза още Иванов.

Взимане на мандата
„Ще ме извините, но на такива въпроси с „да“ и „Не“ не може да се отговаря. Мислим, че гражданите го казаха, че от ИТН трябва да го вземат. Рулетката не се върти, а нещата трябва да следват логиката“, това каза той в отговор на въпрос ще вземат ли от ДБ мандата, ако той бъде връчен на тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!