Ето как Христо Иванов отговори на ГЕРБ и Митов

Предложение за разговори от тяхна страна не сме получили, заяви той

„Нека да уточним, че такова предложение от ГЕРБ не сме получили. Но си говорим чрез медиите“, това заяви председателят на „Да, България“ Христо Иванов в отговор на това получили ли са покана от страна на ГЕРБ за разговори за съставяне на кабинет.

„Още в началото заявихме, че създаваме партията ни, за да се борим срещу модела на управление на Борисов. От тази гледна точка отговорът към ГЕРБ е кратък, ясен и еднозначен – „Не!“.

Няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ защото не виждаме никакви индикации, че Даниел Митов и неговия кабинет е нещо различно“, поясни Иванов в сутрешния блок на bTV.

„Познаваме се и сме работили заедно с Митов, но това няма нищо общо“, призна лидерът на ДБ.

Разговори с „Има такъв народ“
„Има смисъл да се съобщават резултати от разговори“, по този начин Иванов отвърна уклончиво за това водили ли са разговори с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН) за съставяне на кабинет, издигнат от ИТН.

„Корнелия взривява тази възможност. Това е изключително притеснително и недалновидно“, заяви той във връзка с вчерашното изказване на лидера на БСП.

Мълчанието на Слави
„Няма да коментирам това, защото целта ни е да имаме някаква промяна. Колегите преценяват как да процедират. Въпросът е какво мислят избирателите за това, а избирателите се произнесоха скоро. 

Ние сме готови, ако поискат подкрепата ни да водим много сериозно разговори и да положим усилия. Разговори за наши министри е много рано да се водят“, каза още Иванов.

Взимане на мандата
„Ще ме извините, но на такива въпроси с „да“ и „Не“ не може да се отговаря. Мислим, че гражданите го казаха, че от ИТН трябва да го вземат. Рулетката не се върти, а нещата трябва да следват логиката“, това каза той в отговор на въпрос ще вземат ли от ДБ мандата, ако той бъде връчен на тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!