Депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков остава в политиката. По-ранна заран в Деня на шегата, 1 април, народният представител обяви, че "затваря кепенците" и се отказва от мръсното дело, наричано политика.

 Както и много хора обаче предположиха, обявеното от него, се оказа първоаприлска шега, с която младият, но опитен политик се попита да вземе хората за шарани.

"Постигнахме и друго. Трудно доловимо но трайно. Промяна в мисленето. Не сменихме Бойко Борисов с академик Денков. Променихме начина, по който се упражнява държавната власт. Само до преди две години местните общности се експлоатираха, като феодални владения", написа той по-рано днес във Facebook, като посочи, че прекратява политическата си кариера.

След над 600 коментара и над 2,5 хиляди реакции под поста му, Божанков посочи, че се е шегувал.

Ето какво написа:

"Не е възможно човек да наблюдава собственото си погребение отстрани и да види оценката на другите за своя живот. Но днес успях да видя това. Добра дума. Сърдечна, човешка грижа. Трогнат съм.

Отвъд шегата. Рано или късно този момент ще дойде за всички. Посланието, което написах за случващото се в България бе сериозно. Надявам се да е достигнало до повече от вас.

Признавам, че с интерес прочетох и коментарите на хора, които изпаднаха в еуфория и радост. Тях ще разочаровам. На другите благодаря.
Честит ден на шегата".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук