За последно заразеният с коронавирус зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков обикаляше България в компанията на премиера Бойко Борисов в неделя, 18 октомври. С тях бяха още двама министри - на финансите - Кирил Ананиев, и на земеделието - Десислава Танева.

Всички заедно посетиха кравеферма в Пловдивско, която усвоява средства по европроекти, а след това провериха как върви строителството на граничния пункт Рудозем-Ксанти.

На снимките и видеата, които се появиха във фейсбук профила на министър-председателя, се вижда, че нито един от тях не носи маска. Това не се и налагаше, защото кадрите са направени на открито. Не се знае обаче дали компанията не се е возила в джипа на премиера и дали там са били взети нужните предпазни мерки.

Борисов издаде пикантна интимна тайна заради министър Танева ВИДЕО

В сряда Борисов, Танева и Ананиев присъстваха на редовното заседание на Министерски съвет, което от няколко седмици се провежда в сградата на „Дондуков” 1.

Борисов с нова информация за заповедта за носене на маски на открито! ВИДЕО 

Както БЛИЦ съобщи, този следобед заместник регионалният министър съобщи в профила си във Фейсбук, че си е направил тест за COVID-19 и резултатът му е положителен. Той уточни, че към момента се чувства добре и е под карантина вкъщи, в интерес на здравето на всички, с които общува.

Преди минути премиер съобщи, че във връзка с положителния тест на зам.-министъра, е решил да се самоизолира. Той добавя, че има отрицателен PCR тест от тази сутрин. 

"Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам", добави премиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ