Евгени Минчев пристава на „Възраждане“? Шокира с въпрос за Путин

„Аз съм обратната гледна точка на обратната идеология“, заяви лордът в спор с Георги Лозанов

Протест и контрапротест срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с които се забрани пропагандирането на нетрадиционна сексуалност.

Протестът беше организиран с искане президентът да наложи вето на промените, като беше организирана и подписка, която събра 7000 подписа. По-рано днес обаче стана известно, че президентът е подписал указа за обнародването на закона.

Темата коментираха в студиото на bTV медийният експерт доц. Георги Лозанов и Евгени Минчев - ПР експерт.

Контрапротестът е организиран от партия „Възраждане“. На него се виждаха плакати „Оставете децата ни на мира“.

Евгени Минчев публикува кадри от Народното събрание, на които е с лидера на партията Костадин Костадинов.

В началото на разговора Минчев се обърна с думите „Добро утро, господин президент. Лордея се с вас“. А след това не пожела да отговори защо се е срещал с руския посланик Елеонора Митрофанова, но отбеляза, че след дни ще бъде в Бъкингамския дворец в Лондон. А края на разговора попита "Какво лошо има на Путин".

„Ако се вдигне цената на ориза в света – пак ли мен ще обвините“, попита Евгени Минчев.

„Да, преди три дни съм бил на гости – на кафе, при госпожа Митрофанова в руското посолство, след това съм бил на комисията, на която беше председател господин Костадин Костадинов. Вчера законът е приет, ако вие намирате някаква причинно-следствена връзка, я тълкувайте по начина, по който ви харесва“, заяви пиар експертът.

„Аз виждам в Евгени нов публичен образ, май се готви за депутат от „Възраждане“, коментира Георги Лозанов, на което Минчев реагира с „А, каква добра идея!“.

Според Георги Лозанов забраната на пропагандата на сексуалните различности в училище е „много добре“, защото „в училище не трябва да има нито такава, нито каквато и да било друга пропаганда“.

„Проблемът с този закон е, че забранява нещо, което го няма. Няма такава пропаганда. Никой не успя да даде един пример за такава“, отбеляза медийният експерт.

Евгени Минчев се намеси в изказването и посочи, че законът може би предпазва от бъдеща такава пропаганда.

В свои доклади от Образователното министерство посочват, че няма казуси, които да предизвикват темата.

„На кръглата маса показаха документи и изказаха становища, че такива брожения в училищата имало. Аз присъствах на тази кръгла маса. Според мен пропагандата, която трябва да се води днес в училище, ако изобщо е позволено, е за внушаване и създаване на мъжество. Мъжество липсва, липсва кавалерство. Ако нещо трябва да се пропагандира, то е възпитание към родолюбие, кавалерство и мъжество“, заяви Евгени Минчев. А по-късно отбеляза, че думата „пропаганда“ може да я замести с „проповядване“.

Според него в обществото липсва мъжество и не вижда много мъже.

Той обаче отказа да отговори кой го е поканил в парламента. „Всеки ден ме канят някъде, мога ли да помня“, заяви Минчев.

„Да видим още около това – какво означава да правиш закон, около който няма предмет“, каза Георги Лозанов.

„Да забраняваш като краля в „Малкият принц“ нещо, което не се случва. Тогава значи, че ти преследваш някаква друга цел. В българското общество не само че няма такава пропаганда, а и въобще в цялата публична среда. Българското общество е консервативно и дори има повече хомофобски нагласи, отколкото риск да се провежда джендърска идеология“, допълни още медийният експерт.

„Измисля се, че се провежда такава, за да може да се случи това, което се случи – да се създаде едно пропутиново мнозинство. Неслучайно господин Минчев защитава закона и отива на среща с Митрофанова“, коментира Георги Лозанов.

„Миналият месец бях на гости по японския посланик, но никой не ме нарече гейша“, отбеляза Евгени Минчев.

„Авторитарните режими, какъвто е режимът на Путин, откъдето е взет този закон, са силно хомофобски. Такъв е фашизмът, такъв е съветският режим. Ако господин Минчев, беше на възрастта на големия български актьор Парцалев, той вероятно щеше да бъде изправен на съд – както се е случило на времето с Парцалев, по време на комунизма. Това са хомофобски режими. Режимът на Кремъл е хомофобски и не само – той нарушава човешките права. И този закон възпроизвежда тази репресивна страна“, коментира Георги Лозанов.

„Целта е да се създаде ново путиново мнозинство и най-после да се разбие евроатлантическото мнозинство, което беше единственият продукт сериозен продукт на този парламент. Лошото е, че започнаха да се поддават сили, които бяха обвързани с евроатлантическото мнозинство“, допълни още той.

„Аз съм обратната гледна точка на обратната идеология“, заяви Евгени Минчев.

„Лидерът, с който се снимате, каза „Най-после направихме пробива“, каза Георги Лозанов.

„Костадин Костадинов е един прекрасен мъж – по-висок дори от мен, не вярвах, че има такъв“, отбеляза Минчев.

„Неслучайно след този закон Костадин Костадинов се опитва да прокарва другия руския, зловещ закон – за тъй наречените чуждестранни агенти“, заяви Георги Лозанов.

„Това са вероятно НПО-тата, които аз също много бих искал да се махнат. Сега Костадин Костадинов иска отново да ме покани да направим един бунт – не трябва да има чуждестранни финансирания за неща, които касаят България“, коментира Евгени Минчев.

„С този закон вече ще може пряко да се преследват политически врагове и опоненти. Хомофобският е по-скоро демонстрация на привързаност към Путин“, отбеляза Георги Лозанов.

Според Евгени Минчев лозунгът „Още колко деца трябва да умрат заради вас?“ трябва да бъде сменен с „Още колко деца няма да се родят заради вас?“.

„Много е интересно, че са избрали именно господин Минчев да бъде защитник на този закон. Това вероятно са сложни пиарски стратегии, на които аз просто вече не им хващам логиката“, отбеляза Георги Лозанов.

„Това което се вижда с абсолютно просто око е, че единствената фигура, която има много ясен профил на чуждестранен агент на Путин, е Костадин Костадинов, който внася този закон. И аз не знам дали той няма да попадне под санкциите на този закон. Той абсолютно откровено работи по следите на Путин“, заяви още медийният експерт.

"Какво лошо има на Путин? Един човек, който работи за 160 милиона...", запита Евгени Минчев и заяви, че след пролетта говори отново, и отбеляза, че е "вече е депутат, но без заплата".