Част от ресурса, който България можеше да използва по програма САПАРД, ще бъде загубен, смята евродепутатът от ГЕРБ и член на Обединени земеделци Петя Ставрева.
Ако до 1-2 месеца Брюксел не вземе решение за отблокиране на парите по САПАРД, няма да можем да ги използваме, защото срокът на действие на програмата беше удължен до края на 2009 година.
Заместник–председателят на Обединени земеделци Венцислав Върбанов също смята, че тези пари нямат да бъдат използвани. Половината година вече мина, нищо не е направено, земеделските производители са коректни, но от тях нищо не зависи, коментира той. Според Върбанов след изборите, когато ще дойде нов екип в Mинистерството на земеделието,  администрацията там няма да работи известно време, защото ще чака да разбере кои от чиновниците ще останат и кои не.

Петя Ставрева поясни, че една от основните причини да се отказва финансиране на проекти на фермери, е липсата на начален капитал. Цялата кампания на агроминистерството “Вие имате право на тези пари” накара хората да смятат, че средствата по САПАРД са много лесно достъпни, а на практика не е така, коментира още евродепутатът. /БЛИЦ