Политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) на тема „Бъдещето на Европа“ ще се проведе в Сандански от 3 до 5 септември.

Събитието e организирано от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, по чиято покана ще се включат редица европейски политици и настоящи евродепутати.

Изказванe пред младите българи и участие в дискусиите, освен Джамбазки, ще имат Джорджия Мелони (председател на партията на ЕКР), Карло Фиданца (съпредседател на групата на ЕКР в ЕП), Хорхе Буксаде (испански представител в ЕП), председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, кметът на Сандански Атанас Стоянов, политици и общественици.

По време на академията ще се обсъдят теми като нелегалната миграция, „Зелената сделка“, плана за възстановяване „Следващо поколение ЕС“, младежкия консерватизъм в Европа и консервативния активизъм и др.

Предвидени са и специализирани ролеви игри за развиване на различни професионални умения на бъдещите млади политици.
Събитието ще протече при спазване на противоепидемичните мерки, а участието на чуждестранните политически лидери ще бъде онлайн.