Успяхме през тези години да решим много сериозни кризи и да гарантираме развитието на града и неговата промяна. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова, в предаването “Плюс минус” по Нова тв.

Познавам много добре причините за проблемите и мога да предложа решения и промяна. Предвидила съм промяна в структурата на общината и в политиките, заяви Фандъкова.

Не виждам други кандидати, които да говорят за икономическото развитие на града. София има възможност да привлече стратегически инвеститор. За 10 години без да променяме данъците и основните такси в местната администрация, успяхме да увеличим бюджета и да привлечем около 4 млрд. лева европейски средства, посочи още тя.

По думите й много е важна реформата в администрацията, която да създава повече прозрачност и бързина. Тя посочи, че една от важните задачи, заложена за следващите години, е административната реформа.

По време на кампанията някои от кандидатите насочиха усилията си върху внушения, вадене на документи, пликове, които в последствие се оказват публични. Столичната община е готова за въвеждане на електронните обществени поръчки, допълни Йорданка Фандъкова.

Всеки обещава светлото бъдеще, само как ще се постигне, това аз не чувам. Работата на кмета е много конкретна, градът се променя. Когато имаме промяна на приоритетите и задачите, нормално е да се променя и екипът, коментира още Фандъкова.

По думите й София се променя всеки ден. За 10 години населението на София нарастна, това води и до нови предизвикателства. В момента залагаме на завършване на стратегически проекти. Насочваме ресурс към яслите, посочи Фандъкова.

По темата за Топлофикация тя заяви, че трябва да се работи в посока за инвеститор, който да работи върху нови производства, с които да се увеличат приходите на дружеството.

Моята кампанията беше с конкретни проекти, каза Фандъкова. Градът ни има нужда от спокойствие, а не от експерименти, каза тя.