Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция. Ние сме финансисти и трябва да присъстваме заради позициите, които сме взели. Това са само разговори. Това заяви подуправителят на Сметната палата Тошко Тодоров след срещата с държавния глава Румен Радев на "Дондуков" 2. 

Заедно с него в президентството се яви и Горица Грънчарова-Кожарева. 

Той помоли журналистите да не им задават повече въпроси и да ги пуснат да се приберат вкъщи, като заяви, че крайното решение ще бъде на президента Радев. 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Той бе попитан притеснява ли се да заеме поста на служебен министър-председател. 

Жената, която постави Радев в шах, огласи защо хвърли изненадващо оставка!

"Мислите ли, че не ни притеснява това? Това е недоразумение. Има толкова много хора, които заслужават да бъдат на тази позиция. Не смятаме, че аз и г-жа Грънчарова не сме най-подходящите. Съпругата ми не спи. Най-вероятно и съпруга на г-жа Грънчарова. Благодарим ви, приятна събота и неделя", каза Тодоров. 


Горица Грънчарова-Кожарева е спрягана за фаворит за поста служебен министър-председател 
Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Нека се прибера. Съжалете ни", завърши той. 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

БЛИЦ припомня, че в четвъртък на среща при президентът Румен Радев бе управителят на БНБ Димитър Радев, който заяви, че би имало несъвместимости, ако стане служебен премиер.

Днес на "Дондуков" 2 се явиха и подуправителите на БНБ - Петър Чобанов и Радослав Миленков, които потвърдиха тезата му.

Както БЛИЦ съобщи, заради създалата се ситуация днес депутатите свикаха спешно заседание на Правната комисия, в която разгледаха на първо четене промени в Закона за Българската народна банка, целящи да позволят на управителя и подуправителите на БНБ, председателя на Сметната палата и неговите заместници, както и на омбудсмана и неговите заместници, да заемат позицията на служебен министър-председател. 

Законопроектът бе внесен днес от Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Анна Александрова и Хамид Хамид. 

Законопроектът бе одобрен на първо четене от правната комисия с 13 "за", 3 "против" и 1 "въздържал се"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук