В политиката, в живота, в бизнеса, в човешките отношения има едно нещо, което се нарича джентълменско споразумение - те не го спазиха. Това каза народният представител от "Има такъв народ" Филип Станев по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на БЛИЦ.

"Как е възможно в рамките на само 4, вече 5-ти ден е днес, така драстично да се промени позицията на "Демократична България". Те категорично заявиха, че няма да имат властови претенции по отношение на това кой да заема министерски кресла.

Гърми скандал: Тошко Йорданов отряза Христо Иванов за натрапваните от ДБ министри в новия кабинет

Вчера чухме съвсем друга декларация, съвсем друга позиция. Ние не знаем какво се е случило през тези 4 дни, но тази позиция се е променила драстично. Въпросите, които вие имате относно нашата позиция в разговорите с тези хора, трябва да я отърсите и от тяхна страна.

Нека те да кажат какво се е случило, че те изведнъж да променят коренно позицията си. В политиката, в живота, в бизнеса, в човешките отношения има едно нещо, което се нарича джентълменско споразумение - те не го спазиха", каза още Филип Станев.

"Не сме казали на "Демократична България", че не се надяваме на тяхната подкрепа. 
За нас това не е затворена врата. Ние просто казваме фактите такива, каквито са. Не сме казали на "Демократична България", че не се надяваме на тяхната подкрепа при представяне на кабинет.

Просто се надявам това да бъде приятелски знак към тях, да се върнат на нормалните позиции, които заявиха първоначално, че нямат желание за постове и че не е необходимо да предлагат хора в един бъдещ кабинет, особено хора, които са осъдени за кражба на интелектуална собственост.

Този въпрос трябва да го зададете към тях, тъй като вчера се започна с политически декларации от тяхна посока. Ние просто водихме разговори и най-забавното е, че на тези разговори, нямаше никакъв въпрос от тяхна страна какъв ще е съставът на кабинета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!