Аз имам един въпрос, г-н президент, който е много сериозен. Това е важно за развитието на целия политически процес. В публичното пространство преди няколко дни се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Такова питане отправи съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов на консултациите при президента за съставяне на кабинет.

„Това притеснява страшно много хора. Аз съм залят от телефонни обаждания и то от неслучайни хора. И тъй като тези мерки се вземат от една комисия, където поне двама от членовете са назнaчени от вас, не знам дали за това сте информиран. Но ако в навечерието на съставянето на правителство има някаква висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е изключително важен проблем за държавата.

Моля, ако имате информация, това трябва да бъде публично споделено“, призова Атанасов.

Румен Радев обясни: „По принцип имам информация, когато има по-голям риск в страната за сигурността. Но конкретика, специално когато се касае за заплаха на физическо лице, nе бива да се дава публично информация. Това е мой принцип. Аз ще говоря със службите за сигурност да изискам такава информация". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!