Няма след от седемте танкера на Кирил Петков, нито знаем къде са. Това заяви Георг Гоергиев от младежкия ГЕРБ в ефира на БНТ. В момента в България тече 100% руски газ, бе категоричен той. 

Георгиев показа и фактури от официалния посредник на "Газпром" в Гърция, според които ние сме купили 100% руски газ през посредници, но  с 30% по-ксъпио. 

Преговори с "Газпром" в годините са водени много. Преговорите трябва да удовлетворяват и двете страни. Ние сме солидарен партньор на ЕС и когато той предприеме действия, ние ги спазваме. Това заяви Георгиев, попитан, дали е възможно да се преговаря с руската компания за доставки на газ. 

Георгиев коментира и заема от 800 милиона лева за "Булгаргаз", казвайки, че "не с 60, сигурно с 600 % ще се вдигне газта". 

Що се отнася до твърденията, че ГЕРБ и ПП може да се коалират след изборите в една проевропейска колалиция, Георгиев каза следното:

"Проевропейска коалиция може да има с проевропейци. С квазикомунисти и хора, които не могат да разделят държавата в смисъл на корупция и далавери трудно може да има коалиция. Това не е само мое мнение, но е мнение и на гражданите, които ще гласуват на 2 октомври. 

Кой кога си е представял от градската десница, че ще бъдат в коалиция с БСП и продължават да твърдят, че тази партия е желан партньор". 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук