Юридическият и политически капацитет на това т.нар. „правителство” е обида за държавата. Това написа в профила си във Фейсбук бившият зам. външен министър в правителството на Бойко Борисов Георг Георгиев. 

По думите му, Комисията по външна политика и НС не са компетентни да вземат решение и да гласуват мандат за предприемане на стъпки във съответните формати, без предварителното решение и предложение на МС.

"Отказът на МС да встъпи в конституционните си задължения и да приеме проект на решение за позиция на България по темата с РСМ, означава, че отиващите си управляващи вече са във фактическа оставка. Кабинетът абдикира, а опитът на проваления премиер Петков да принуди МВнР и външния министър да пристъпят към противозаконни действия е жалък", пише още той. 

Ето и пълния текст на коментара му: 

Юридическият и политически капацитет на това т.нар. „правителство” е обида за държавата.

Несъстоятелен и абсурден, #про100Киро в ужаса си се скри зад неграмотната и объркана Лена Бориславова. Отказът на МС да встъпи в конституционните си задължения и да приеме проект на решение за позиция на България по темата с РСМ, означава, че отиващите си управляващи вече са във фактическа оставка. Кабинетът абдикира, а опитът на проваления премиер Петков да принуди МВнР и външния министър да пристъпят към противозаконни действия е жалък.

Комисията по външна политика и НС не са компетентни да вземат решение и да гласуват мандат за предприемане на стъпки във съответните формати, без предварителното решение и предложение на МС.

Дори в последните си часове преди да замине на бунището на историята, това правителство, партиите и предателите, които го крепят - ПП, БСП, ДеБъ и отломките, ще нанесат непоправими щети върху външнополитическия имидж на държавата!