Правителството на ГЕРБ се справи най-добре в кризата, бюджетът беше стабилен, образувани бяха излишъци, това беше отчетено като провал. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ.

Той подчерта, че приходните агенции като НАП, митниците, са работили най-добре по времето на ГЕРБ и са били заловени много нарушители.

Според него твърденията на служебния финансов министър за обратното са без конкретика. Относно подслушванията, председател на младежката организация на ГЕРБ би искал да разбере защо и как Атанас Атанасов има чувствителна информация преди вътрешния министър, друг е въпросът доколко е меродавна.

Георг Георгиев бе категоричен, че през последните години именно специализираните служби са работили за държавата и няма логика те да бъдат под обстрел сега.

За него се прави опит да се обезглавят службите, които се грижат за националната сигурност на страната.

Георгиев не вижда основната цел на служебното правителство да е провеждане на нормални избори, все пак във външната политика той смята, че има приемственост на управлението.

Относно резултата от следващите избори и бъдещи коалиции, той заяви, че биха търсили сътрудничество с партии, които виждат бъдещето на България в ЕС и НАТО, развитие на бизнеса, икономическа и финансова стабилност.

Той е убеден, че България се нуждае от стабилност и именно поради тази причина е била подадена ръка за съставяне на правителство към "Има такъв народ" и "Демократична България".

За ново сътрудничество с патриотите Георгиев смята, че то би било ползотворно, ако социологията се окаже вярна и те влязат в парламента.