Политическите ни противници искат да вкарат България в безтегловност, да я извадят от състоянието на предвидимост, както и да създадат хаос. Това коментира зам.-външният министър Георг Георгиев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

По думите му всички те не биха могли да се разбера, нямат нищо общо помежду си, освен омразата срещу ГЕРБ.

По думите му страната ни не е готова за един служебен кабинет на Румен Радев, предвид злобата, прикрита с политическа некомпетентност, което на свой ред би рефлектирало върху бъдещия избор на състав на такъв кабинет.

Той заподозря, че част от съветниците  на Радев биха могли да станат част от евентуален служебен кабинет, включително и тези с повдигнати обвинения.

Тогава не съм убеден, какво бъдеще ни очаква, каза още Георгиев.

Той обвини Радев, че не изразил една честна позиция, а поведението на администрацията му показва опит за оправдание, бягане от истината и съмнения дали самото ръководство не е съпричастно или се опитва да замаскира нещо.

Георгиев поясни, че уважава протестиращите, които обаче трябвало да излъчат легитимни говорители, а такива не можело да бъдат нито Мая Манолова, нито Бабикян.

За 10 години пък нямало партия, която не се е опитвал да се качи на раменете на ГЕРБ  и да се издърпа напред - и БСП, и десните, включително новозараждащи се партии като тази на Манолова или Слави Трифонов.