Дебатът преди два дни протече балансирано. Не се получи опитът държавата да бъде поругана. Не мисля, че може да бъде предизвикван хаос. Няма как да очакваш да изнесеш проблеми на международен терен и да искаш някой вместо теб да ги реши, а ти тотално да абдикираш.

Това показа несъстоятелността на хората, които отправят тези критики", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR. 

И изтъкна, че никога представителите на ГЕРБ не са били безкритични. Винаги, когато сме наблюдавали недостатъци, сме имали силата да си признаем, отбеляза Георгиев. 

"Няма как да бъде отричано вече направеното. Напредъкът е очевиден и се отбелязва в документи, които се очаква да бъдат силно критични към нас", посочи още зам.-министърът на външните работи.

По думите му в студиото на "България сутрин", страната ни е сред първите, които доброволно са се включили в това да бъдат обект на мониторинг. България трябва да вземе своите смели решения, но не е изолиран случай, подчерта той.

Политически сили в България, чиито представители в Европейския парламент бяха най-яростни дейци за това тази резолюция да се състои, сега дават заден, търсейки си оправдания. Трябва да признаят, че в някакъв момент процесът, който са инициирали е станал неуправляем", каза още Георг Георгиев.

Той е на мнение, че искането на оставка и недоволството са изконни права на всеки български гражданин, които не бива и няма да бъдат накърнявани. Трябва да се опитваме да бъдем по-добри не заради Брюксел или някой евродепутат, настоя Георгиев.

Силата на ГЕРБ произтича от българския народ, който в по-голямата си част е дал подкрепа за тази политическа сила и го прави нееднократно, а в продължение на повече от 10 години. Нашата отговорност пред българите е най-голяма и на първо място. Не можем по никакъв начин да абдикираме от задълженията си", заяви още политикът.