„БСП трябва да се определи каква партия е. Партия на народа, на трудещите се или някаква друга партия? Не виждам обаче никакво намерение в ръководството за идеологически разговор”. Това сподели лидерът на БСП в Пловдив област пред партийната структура в пловдивския район „Източен”.
Той подчерта, че проблемът на БСП е социалната политика, насочена към справяне с демографската катастрофа у нас. „2 000 000 пенсионери, милион и триста хиляди деца, 700 000 студенти, 500 000 чиновници и 1.5 млн. работещи. Това е картината”, цитира тревожната статистика Георги Гергов. Той подчерта, че тя е резултатът от 27-годишния преход, в който най-ценният ресурс на България – човешкиятq бе източен.

Гергов е убеден, че тази криза може да се пребори с воля и даде пример с Русия. „В Москва ще видите, че 22-23-годишни млади хора са създали вече семейства и отглеждат две деца. Те имат осигурени възможности за безлихвени кредити, за да си купят жилище. Децата в многочленните семейства пък са изцяло на държавна издръжка. Руснаците спряха демографската криза. Значи може!”, разказа пред другарите си за демографската програма на Путин областният лидер. Той още веднъж акцентира, че БСП трябва да се фокусира именно върху тази тема, като изтъкна, че и съдебната реформа е важна. „Политиката е едно, политическите приказки са друго, но законът трябва да се изпълнява”, каза Георги Гергов. Той не скри съмненията си, че ще настъпи някаква промяна с думите: „С този тюрлю-гювеч по върховете и аз съм отчаян”. 

„Много хора питат какво прави богатият и успял човек Георги Гергов в БСП”, откровено сподели социалист № 1 в област Пловдив. Дори открито са му задавали въпроса „Ти какво искаш?” , смятайки, че личните му интереси са водещи. „Колкото и да изглежда странно за моите другари, аз искам най-простите и човешки неща. Не искам да гледам как българинът страда, защото децата му напускат родината, защото родителите му мизерстват с нищожни пенсии. Това искам!”, не скри емоцията си Георги Гергов.  

„Градският съвет  подготвя стратегическата визия на партията за развитието на Пловдив”, съобщи председателят на пловдивските социалисти Красимир Трифонов. Документът ще бъде приет на заседание тази седмица и ще бъде широко обсъден в структурите по райони.