Бизнесменът Георги Гергов отново атакува лидера на БСП Корнелия Нинова. Той говори пред репортери преди закрито заседание на Националния съвет на партията, пише flagman.bg.
Един от спорните въпроси, който ще се обсъжда, е дали да се приеме Истанбулската конвенция. Тя касае предотвратяване насилието над жените, но според някои се прокарва възможност за легитимиране на „трети пол” и се стимулират еднополови бракове. Корнелия Нинова също е с резерви.

По думите на Георги Гергов обаче в БСП въпросът е обсъждан още преди година и половина и „би трябвало да подкрепим”.
„Т.е. не това, което иска Нинова”
, добави бизнесменът от Пловдив.

Георги Гергов коментира и думи на Корнелия Нинова пред БНТ снощи.
Това ме учуди снощи в „Панорама” – че сме много силни, когато сме сами. Аз мисля, че не сме водили такава политика досега”, недоволства Гергов.

Според Гергов БСП трябва да търси подкрепа от „всички, които смятат, че вървим по погрешен път”.

След питане как си обяснява поведението на Веселин Марешки, който вече подкрепя управлението, Георги Гергов се изсмя: „Ха, Марешки, ха-ха-ха. Много хубави клипове гледам вечерно време. Марешки ще играе така, както му е угодно на него, на бизнеса му.”

Гергов бе помолен да коментира управлението на Бойко Борисов и речта на Доган. Той обаче каза само: „Всичко е толкова съшито с бели конци, че какво да го коментирам. За жалост това е положението. Нямаме алтернатива.”