ГЕРБ готви сблъсък на айтитата в София. Това твърдят източници на партията.

Празничният Ден на независимостта е протекъл изключително интензивно за Изпълнителната комисия на ГЕРБ. След няколко часа дебати ключовите фигури в партията на Борисов са решили кой ще бъде следващия кмет на София.

Задачата да му предадат топ три на най-подходящите кандидати за столицата им е дал лично Борисов.

Бойко Борисов ще избира между Петър Иванов от "Гугъл България", Любомир Минчев от "Телелинк" и силния глас на ГЕРБ в Столична община - Георги Георгиев.

Сред ключовите фигури в партията на Борисов, цитирани от Novini.bg, надделява мнението, че следващия кмет на София трябва да е силен човек от IT-сектора, който да влезе в пряк сблъсък с кандидата на ПП-ДБ и "Спаси София". 

Любомир Минчев, Снимка: ФБ/ Телелинк 

Петър Иванов, Снимка: Microsoft

Бившият премиер е направил ексцентричното предложение ГЕРБ отново да издигне жена за кмет на столицата, като противопостави известна с пиперливия си характер журналистка от големия екран срещу атрактивната Ваня Григорова.

В същото време стана ясно, че Бойко Борисов ще се погрижи за дългогодишния си кмет Йорданка Фандъкова. Тя щяла да бъде в листата за евроизборите на ГЕРБ през следващата година, твърдят източници от централата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук