ГЕРБ иска оставката на "вкопчилия се във властта"...

Заместник-кметът Павлов, който трябва да отговаря за транспорта и пътната безопасност е абдикирал от длъжността си през последните месеци и върши глупост след глупост

Г-н Терзиев и екипа му няма да постигнат нищо за София. Заместник-кметът Павлов, който трябва да отговаря за транспорта и пътната безопасност е абдикирал от длъжността си през последните месеци и върши глупост след глупост. Искаме неговата оставка! Настояваме и кметът Васил Терзиев да се яви на извънредно заседание на Комисията по транспорт в понеделник, 22 юли 2024 г.

Това заявиха на брифинг пред медиите общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) във връзка с "поредното бездействие от страна на заместник-кмета Илиян Павлов, свързано с
изтеклите договори за пътна безопасност и изграждане на елементи на организация на движението".

"От февруари месец има внесено решение от председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров за това зам.-кметът Илиян Павлов да оглави Съвета за безопасност на движението на децата в София.

През април подкрепихме увеличение на бюджета на Съвета с над 4 пъти - от 72 хил. на 300 хил. Но какво се случи за площадките за пътна безопасност, които се ползват от нашите деца от 10 години?

Обичайно през месец юни се приемат предложенията за тях от директорите на училищата и детските градини, БЧК и различни НПО-та от сектора.

Вече е юли месец, няма нито едно проведено заседание на този Съвет и от февруари месец Павлов не е направил труда си дори да го събере. Съответно няма и нито едно предложение за тях”, заяви председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност Ваня Тагарева.



И добави: "Виждаме обаче какъв хаос създава Павлов с непрозрачно харчене на публични средства, както и с одобряване на незаконна организация. Поради всичко изброено, ние от ГЕРБ-СДС, за пореден път искаме оставката на зам.-кмета Илиян Павлов".

Председателят на Комисията по икономика и собственост Прошко Прошков попита дали има пилот в самолета на град София? "Това се превърна в риторичен въпрос, защото е очевидно, че няма.

Ще поискаме в понеделник на Комисията по транспорт да изслушаме кмета Терзиев във връзка с безстопанственост за пътната маркировка, знаци и др., чиито договори са изтекли, а доколкото знаем и процедура не е започнала за нови конкурси. Това означава, че месеци наред няма да може да се сложи един нов знак или да се положи нова маркировка. Това е престъпна безстопанственост”,
категоричен бе Прошков.

Общинският съветник изрази съмнение, че кметът Терзиев ще се отзове на поканата за изслушване в комисията. По думите му, настоящата администрация може само да си “измива ръцете” с Общинския съвет.

"Решение на СОС от преди месец за отпускане на средства за транспорта все още не е изпълнено, защото пари по сметките на транспортните дружества няма. Ние сме длъжни като добри стопани да предотвратим голямата катастрофа. От заявките за спасяване на София стигнахме до спиране на София от администрацията на “спасителите”, каза още Прошков.