Скандал в ефир: Костадинов смъмри Ризова: Вие сте опитна журналистка и трябва да знаете, че...

Ако те не бяха осъществили избора на председател на СОС, щеше да има нови избори за общински съвет и тази конфигурация нямаше да се осъществи, заяви той

Дава ни се златен шанс. Друг е въпросът дали политиците ще искат да се възползват от него. Смятам, че най-доброто предстои за нас“, посочи той. Това заяви пред bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„С „Величие“ не съм имал нищо общо. Познаваме се от години с Ивелин Михайлов, когато започна „Исторически парк“ като проект. Като историк подкрепям всичко, което популяризира българската история. Но политиката е съвсем различно нещо

Нямам конфликт с него.

Много по-важен е въпросът за едни 99 000 български граждани, които гласуваха за тази формация и които се чувстват омерзени.

Вероятно е част от тези хора повече никога да не отидат да гласуват“, каза още Костадинов.

Предложението за комисия, която да разследва дейността на Ивелин Михайлов и изградения от него комплекс "Исторически парк", което дойде от бившите представители на величие, изглеждаше добре аргументирано. То бе подкрепено от ИТН.

Трябва да се даде отговор на въпроса има ли търговия с влияние.

На мен ми правиха данъчна ревизия в продължение на 7 месеца само заради един телевизионен репортаж. Заради един телевизионен репортаж бях подсъдим. Пак заради един репортаж бях разследван. Всичко това беше само благодарение на един телевизионен репортаж“, припомни той.

„Вие сте опитна журналистка и трябва да знаете, че не се е оказало днес, а преди половин година“, така Костадинов захапа водещата Цветанка Ризова, отговаряйки на въпроса й, че се е оказало, че общинските съветници от „Възраждане“, които по-късно са били изключени от партията, са се оказали в група, която с Контрера внасят доклади за промяна на шефове на дружества.

„Ние ги изключихме февруари, когато разбрахме, че са влезли във взаимоотношения с ГЕРБ. И на кмета го казах, че в крайна сметка ПП-ДБ тогава допуснаха една кардинална политическа грешка.

Ако те не бяха осъществили избора на председател на СОС, щеше да има нови избори за общински съвет и тази конфигурация нямаше да се осъществи. Те направиха груба грешка, в резултат на която сега плащат.

Това, което се случва днес, се случва от месеци насам. Истината е, че тази коалиция от ГЕРБ, БСП, ИТН и единственият общински съветник от т.нар. ВМРО плюс тези, които бяха закупени от ГЕРБ – на практика тя управлява от февруари насам.

И кметът, и председателят на СОС царуват без да управляват. Това е заради тяхната грешка, която направиха. Ние ги предупреждавахме, че така ще стане“, заяви Костадинов.