Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова призова депутатът от ПП Мирослав Иванов да си подаде оставката като заместник-председател на НС, след като взе думата на опозицията и в нарушение на Правилника за работа на Народното събрание по време на парламентарен контрол даде почивка на депутатите за 20 минути, „за да се охладят страстите“.

Опасен екшън в НС! Депутатите наскачаха, а Петков необезпокоявано... БЛИЦ TV

„Без повод отнехте думата на опозицията. Последния път колега ви връчи таблетка валериан. Сега може би имате нужда от това, а и да освободите трибуната, за да се заеме от друг с по-голяма чуваемост към опозицията.

Призовавам ви да отстъпите председателското място, например, на г-н Атанас Атанасов от ДБ и считам, че той по-добре ще ръководи пленарното заседание, защото е доказал през годините, че може да чува какво говори опозицията.

Моля ви настоятелно освободете място пръв сред равни и заседанието да продължи с някой, който може да владее залата. Нашата група ще започне диалог за отстраняването ви, вие нямате място на тази трибуна“, посочи Атанасова.

В отговор Мирослав Иванов изтъкна, че прилага един аршин към всички.

„Спазвам правилника и правилата. Започвайте диалог с когото искате. Няма да си подам оставката, защото няма основание затова“, смята Иванов.