Доц. д-р  Стефан Шилев, бивш шеф на РИОСВ – Пловдив, а преди това главен еколог в общината в мандата на кмета Иван Тотев,  е на пето място в листата на ГЕРБ – СДС. При предишния вот екологът беше едва на десето, пише "Марица".  

Пловдивската листа води лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, както и на всички предишни избори от 2009 г. насам. На второ място е областният координатор на партията Иван Тотев, следван от юриста Радомир Чолаков и скулптора и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Същите четирима кандидати бяха в челната четворка и на вота на 4 април.  

Листата не е окончателна, тъй като предстои да бъде утвърдена от централното ръководство, подчерта вчера Иван Тотев. Очаква се Бойко Борисов да си каже тежката дума утре.

Районният кмет Костадин Димитров на „Тракия” ще се състезава за победата на ГЕРБ – СДС от шесто място, а колегата му в „Източен” Иван Стоянов е подреден на осма позиция. Спас Гърневски е седми пореден номер, въпреки че по негови думи, е предложил на Борисов в лична среща да  бъде на последното 22-то място.

От листата този път отсъстват шефката на дирекция „Социално подпомагане” Надя Танева, която беше седма на предишните избори, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, заемал 6-та позиция и  и зам.-кметът по култура и туризъм Пламен Панов, който се състезаваше за честта на ГЕРБ от 8-мо място. Има и други леки промени.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ