Приоритет за нас е възстановяването на политическия диалог. През следващите години България ще е изправена пред предизвикателства, което ще изисква политиците да бъдат мъдри – пандемия, икономически последици. Това заяви Томислав Дончев по време на представянето на предизборната програма на ГЕРБ. На събитието са и бившият финансов министър Владислав Горанов, социалният министър Деница Сачева и образователният министър Красимир Вълчев.

"Днес ще си говорим за идеи. Това, което до момента липсва на тази кампания. Твърдението, че единствената цел е някого да отстрани някого от политическия живот - това е болшевизъм, това е безидейност. Ние не твърдим, че сме универсално и винаги прави. За това приоритетна цел за нас е възстановяването на политическия диалог.

Българските политици трябва да се научат да мислят напред. Нашата програма е може би най-амбициозният политически документ. Ако се приложат всички политики, предвидени в програмата до 2025 г. ние може да постигнем изпреварващ растеж на БВП.

Според него ще е необходима мъдрост на политиците и те да мислят по-често за националния, държавния интерес и да се научат да мислят няколко години напред, а не в рамките на политическата конюнктура.

Ние не работим с клишета и заклинания как ще бъдат постигнати тези резултати. Ние ще работим в 3 насоки: Първо инфраструктурата - изграждане на нови магистрали, пътища от втори и трети клас, 120 български семейства трябва да са с обновени домове. Всички тези числа са базирани на точни финансови разчети.


Второ. Продължаване на реформите в различни сфери. ще продължим с усилията за реформа в правосъдната система, но ще продължим и с образование, здравеопазване, вик сектор, публични услуги.

Особен акцент трябва да бъде дигитализацията на частнмия сектор. Помощта ще нарасне 5 пъти.

Третият стълб - гарантиране на целенасочени инвестиции в образованието. 

"Ние смятаме, че съществуващият данъчен модел е оптимален за пандемията и не предвиждаме промени. Запазване на плоския данък ще е приоритет за следващия период за ГЕРБ.

Правителството одобри план за присъединяване към Европейския банков сектор“, посочи от своя страна Владислав Горанов.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!