От ГЕРБ коментираха новината от преди минути, че Слави Трифонов номинира световната шампионка по шах Антоанета Стефанова за премиер и че тя ще върна мандата на секундата.

"Доколкото знам, карантината на Трифонов изтече, беше хубаво самият той да каже, че ще върне мандата. Поздравления за нейните спортни успехи, но кой предложи Антоанета Стефанова за премиер? Това означава ли нови избори, нередно е да връщат мандата, безотговорно е", заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Да пишеш постове, но и да претендираш за власт... трябва да се появи", допълни Атанасова относно лидера на "Има такъв народ".  

"Който променя Изборния кодекс преди вот, трябва да знае, че това се връща като бумеранг на изборите", каза депутатката. 

Междувременно ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд срещу наложения от парламента мораториум върху отдаване на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначения в държавната администрация на правителството в оставка.

Извънредно! Слави обяви предложението си за премиер, който ще върне мандата на секундата!

От партията ще поискат и тълкувателно решение дали актът на Народното събрание е противоконституционен.

Точно в 9:10 часа, Десислава Атанасова, Дани Каназирева и Радомир Чолаков, влязоха в сградата на Конституционния съд, за да внесат жалбата.

"Внесохме искане за тълкувателно решение по отношение на мораториума. Има текст от решението по отношение на лечебните заведения. Трудно е лечебните заведения да се справят в пандемията. Нашето искане е насочено срещу решение, което грубо нарушава Конституцията. Отнемат се правомощия на други власти.

Считаме, че дори може да се стигне до правен прецедент, ако се приеме решението на ИТН за промени в Изборния кодекс", каза Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!