"Тъй като вчера не получихме отговор по казуса Борис Михайлов, ние ще продължим да изнасяме информация." Това заяви на брифинг на ГЕРБ Георг Георгиев.

"Знаете ли, че е имал обща фирма с банка "Славяни", която е раздала едни пари през 90-те години и е фалирала? Банка "Славяни" и фалита на БГА "Балкан" - общото между тях е Михайлов. Та, трябва ли да се тревожим за фонд "Земеделие". Той е членувал и в движение "Темплиери", което е закрито.", разказа той.

"Не получихме отговори за г-н Борис Михайлов дали притежава необходимите качества да управлява бюджет от 3 млрд лева в Държавен фонд земеделие. Знаете, ли че Михайлов е имал обща фирма с фалирала и източена банка "Славяни", която през 97 година е раздала 15 млрд. лв. деноминирани лева е фалирара, като участие в нея са имали 18 лица от Държавна сигурност", допълни Георгиев.

Той уточни още, че Михайлов е бил съучредител на Американска търговска камара, която е просъществувала една година и е заличена от съда. През своето съществуване обаче е била управлявана от лицето Бахур Чакъров, който пък е бил изпълнителен директор на БГА Балкан, един от най-мощните фалити от 90-те години.

"Резонен е въпросът, дали трябва да се тревожим за парите за българските земеделци", допълни още Георгиев и изрази надежда, че подобна съдба няма да застигне и ДФЗ.

"Да вземем да си поговорим за богаташи, какъвто е Рашков. Той дължи отговор за едни 19 имота. А той цял живот е бил държавен служител. Много е интересно с какви пари той взе, че направи една имотна сага за милиони покрай себе си. Хората трябва да знаят ти кой си.

"За подслушванията да му припомня , че 43 НС, когато му изтичаше мандата, той направи същото. Тресна едни 25 човека, които били подслушвани и това е - никакви доказателства, никакви факти." Това припомни Маноил Манев.

"Важно е да получим ние информация за оная резиденция на Рашков, която е като на шейх и тогава да бъдеш носител на правдата.", включи се Тома Биков.

"Румен Спецов трябва да провери Рашков, а г-н Рашков трябва да провери Спецов. Двамата да проверят Михайлов. Накрая тримата трябва да докладват на Радев. До там се докарахме. Според мен и прокуратурата трябва да разследва - заедно с НАП, заедно с МВР.", категоричен е той.

"Явно е модерно да се сключват предбрачни договори - не знам. За нас най-важно е да разберем с какви пари се купиха тези имоти.", каза Биков по повод предбрачния договор на Рашков.

"Лудост е това, което се случва в момента. Не е нормално политическото лице на Радев в МВР да получава сигнали , да привиква разни хора и т.н.", каза Манев.