ГЕРБ-СДС свалиха картите и казаха как ще управляват ВИДЕО

Големите числа са безпощадни. Това показва, че инвестициите са паднали, каза Томислав Дончев

ГЕРБ-СДС казаха как ще управляват, ако вземат властта. В представянето в “Vivacom art hall Oborishte 5” участва и екипът, разработил програмата.

„Големите числа са безпощадни. Това показва, че инвестициите са паднали. Това не би трябвало да е изненада“, каза Томислав Дончев.

Съобразно пулса на времето и новите нужди сме се опитали да формираме нови послания спрямо документите, с които сме работили досега, добави още той.

„Ние следваме формулата образование и пазарното развитие върху човешкия капитал.

Продължаваме с политики върху индустриалното развитие. Индустриалното развитие е гръбнакът върху икономиката. Каквото и да се случва през следващите години, ние трябва ускорено да инвестираме във въоръжените сили“, заяви Дончев.

ГЕРБ-СДС сме политическите сили, които са най-ангажирани с образованието. Всички проекти трябва да продължат, за да имаме резултати. Това заяви Красимир Вълчев.

„Трябва да признаем къде не сме успели. Не успяхме да променим културата на заучаване при възпроизвеждане на знанието. Трябва да се направят концептуални учебни програми. Трябва да постигнем базово съгласие“, добави Вълчев.

Трябва да продължим с подкрепата на университетските преподаватели, на учителите.

Трябва да продължим да увеличаваме ресурсите за строежи на детските градини, ремонти на класните стаи, модернизиране на учебните заведения и т.н.

В последните години имаме усещане за понижаване на качеството на ученето. Трябва да реформираме системата на образованието, имаме глобален недостиг на хора в образователната система“, подчерта още той.

Политиката е състезание на идеи и ние сме тук да кажем, че имаме волята, смелостта и опита да говорим не само как да повишаваме доходите, а покупателната способност.

Това заяви Деница Сачева, кандидат за народен представител от ГЕРБ.

„В последните години изостанахме драстично по отношение на пазара на труда“, каза Сачева и избори нуждата от работници в различните професии.

По думите ѝ България ще има нужда от около 90 хиляди работници в преработвателната промишленост.

Сачева посочи, че преодоляването на тези проблеми изисква дългосрочна работа. „Представете си какво ще жънем, като се има предвид какво посяхме през последните 3 години“, подчерта тя и допълни, че 40% от младите хора не считат за проблем това да работят без трудов договор.

Сачева обяви, че ГЕРБ-СДС ще разработят законодателни инициативи за насърчаване на бизнеса, в подкрепа на образованието, в подкрепа на малките и средни предприятия и пр.

Тя отбеляза, че бъдещите поколения не просто ще сменят своите работни места, а ще сменят своите професии.

„Успехът не е просто въпрос на късмет и измама. Успехът е въпрос на упоритост и работа“, заключи Сачева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!