ГЕРБ започнаха с декларация за "Силата на правото" относно ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

"Кирил Петков е човек, който не знае къде се намира, от този човек ли очаквате справедлива съдебна система. За ГЕРБ той не е министър - председател", заяви в декларация Радослав Чолаков.

Народното събрание ще разгледа промени в Закона за съдебната власт. Законопроектът ще бъде разгледан на първо четене. Вносител на измененията в закона е Министерски съвет.

Със законопроекта се предлага закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните им специализирани прокуратури.

На народните представители се предлагат и изменения в Закона за висшето образование. Промените също са внесени от правителството и ще бъдат подложени на първо гласуване. Законопроектът цели съвместно обучение на студенти от две или повече български висши училища.

Тази седмица Народното събрание ще се занимае и с второто четене на Закона за българското гражданство с вносител Министерски съвет. Законопроектът цели отмяна на така наречените „златни паспорти“.

Парламентът ще разгледа още на първо четене промени в Закона за ДДС и в Закона за здравето.

Депутатите ще продължат с изслушването на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев за реформите за отпускане, изплащане, ремонт и контрол за предоставяне на помощни средства и приспособления за нуждите на хората с увреждания.

В петък ще се проведе парламентарен контрол.